SEE YOU LATER, ILLUSTRATOR! - KUNSTHAL LIVE

LIVE KINDERPOËZIE & ILLUSTRATIE
- hosten, schrijven, performen

Tijdens SYLI worden gedichten en verhalen voorgedragen waar impromptu een beeldverhaal van geïllustreerd wordt door Yara Ruby. Het publiek, kinderen van 6+ en hun ouder(s)/verzorger(s), wordt uitgenodigd mee te dichten, fantaseren en tekenen. Elke show heeft een ander thema en publiek en daarmee altijd een ander resultaat. Het publiek zit offline in het auditorium, of kijkt online via de livestream of beide. Altijd op interactieve wijze wordt  er gemaakt, bedacht en gedeeld met een compleet verhaal en nieuwe tekening.

Posted by Kunsthal Rotterdam on Tuesday, December 29, 2020

Concept en regie door Manon Colson (Bliksem Magazine)

Opdrachtgever: Kunsthal Rotterdam

Partner: Poetry International Rotterdam

Sinds 2018 - heden

Video: SYLI - Kersteditie 2020

Meer info: website Kunsthal -SYLI


KLOOTWIJK&MEIJERS

KLEINKUNSTDUO
- tekstschrijven, spraak, zang

Klootwijk&Meijers is een Nederlandstalig kleinkunstduo uit Rotterdam bestaande uit Wessel Klootwijk en Elmer Meijers. Zij slaan hierin een brug tussen hun eigen disciplines woordkunst en muziek. Ze nemen je mee waar je bij zit of staan stil bij wat doorgaans vervliegt, meanderend tussen een lach en schoonheid in melancholie.

De twee jeugdvrienden volgden aanvankelijk hun eigen pad. De een vond zijn weg in muziek, de ander in woordkunst. Na jaren van lopen in hun eigen baan - en nog steeds - deed slechts een biertje inzien dat de parallel versterkend kan bestaan. De volgende dag was het eerste optreden een feit. Klootwijk&Meijers werd geboren begin 2018.


DICHTBEIDEKLANK

DICHTERSCOLLECTIEF MET MUZIEK
- hosten, schrijven, performen

Dichtbeideklank is een Dordts poëziecollectief opgericht door Peter M. van der Linden en bestaat uit zowel dichters als muzikanten. Groen en rijp, vormvast en vrij, romantisch en rauw, allemaal verenigd in een club enthousiastelingen. Wat bindt is de liefde voor taal en de wortels in Dordrecht. Kom luisteren naar een frisse wind die waait in de Dordtse poëzie. Wat je hoort tijdens deze avond is niet vooraf bedacht maar ontstaat spontaan door de synergie tussen dichter en muzikant(en) en dichters onderling. Daardoor blijft het fris en spannend en is elk optreden anders.

Dichtbeideklank is in 2018 opgericht en bestaat uit de dichters Merel Meijers, Jaime Quant, Kees-Jan Visser, Bob Rekelhof, Peter M. van der Linden, Wessel Klootwijk en gitarist Arjan Loeve. Gast muzikanten: Daan Bruijninckx en Merijn Loeve.
Programmering en andere zaken zie je hier